atvtoursbulgaria.com ATV TOURS BULGARIA - POWER EXPERIENCE ADVENTURE atvtoursbulgaria.com
atvtoursbulgaria.com atvtoursbulgaria.com

ATTRAKTIONER

  Svezhen
Vores base ”Svezhen Mountain Chalet” ligger i hjertet af Bulgarien - nogle få kilometer fra landsbyen af samme navn. Svezhen er en lille landsby med huse i original bulgarsk arkitektur og oprindelig landsby-atmosfære. I denne landsby, hvor tiden nærmest er gået i stå bor ca. 180 ældre mennesker omgivet af endeløse enge og gamle skove. Med det traditionelle landsbyliv , den velkendte bulgarske gæstfrihed og behagelige bjergklima er stedet det perfekte udgangspunkt for alle, der gerne vil opleve ”Det oprindelige Bulgarien” og nyde den uspolerede natur.

Roser
Mellem de to bjergkæder Balkanbjergene og Sredna Gora ligger en dalsænkning med ganske særlige klimatiske forhold. Området hedder Rosernes Dal (bulg. Rozova dolina) og er hjemsted for en omfattende produktion af æteriske olier, først og fremmest rosenolie. På skråninger dyrkes røde og hvide roser (den røde "rosa damascena" og den hvide "rosa alba"), der høstes i de tidlige morgentimer inden olien fordamper i perioden fra omkring d. 24.maj og 3-4 uger frem. Rosenolien bliver brugt i kosmetik og parfumer. Bulgarien er en af verdens største leverandører af rosenolie til parfumeindustrien.

 

Trakerne
Ikke langt fra Svezhen ligger De Thrakiske Kongers Dal - en dal med et endnu ukendt antal gravanlæg for konger og herskere. Thrakiske stammer beboede Bulgarien fra 700 f. Kr. og deres kongerige omfattede et område mellem det græske øhav og Donau. Kulturen nåede et højdepunkt i 300 tallet f.Kr., hvorfra de kendteste gravhøje og dyrebare guldfund stammer. Så sent som i 2004 fandt bulgarske arkæologer under udgravning af Svetitsa gravhøjen en mand omgivet af rigt gravgods heriblandt en maske af guld. Samme år udgravedes i Golyama Kosmatka-højen et bronzehoved af en mand med fuldskæg, der formodes at være af Kong Seuthes IIIs portræt.

De gamle romere
Efter thrakerne fulgte romerne. En af deres hovedbyer var Hisarya, der ligger blot 30 km fra Svezhen. Den domineres den dag i dag af resterne af den romerske bymur, der går tværs gennem byen. Romerne udnyttede de mineralske kilder og havde her deres berømte bade. Kilderne spiller stadig en stor rolle for den lille by, der huser et væld af kur- og SPA hoteller.

 Bookmark and Share udskriv  Send
Skip Navigation Links Home » Attractions

ATV off road i vilde bjerge gi’r et adrenalin sus. Er du parat til at mærke dit hjerte pumpe igennem og dine næsebor vibrere, så er ATV TOURS BULGARIA parat til at udfordre dig.
   NYHEDSBREV
 
   
   
   Tilmeld
 
Afmeld   

RESERVÉR PLADS HER 

   
 

atvtoursbulgaria.com  Alle rettigheder forbeholdes. © 2009 ATVtoursBulgaria.com Reservation  |  FAQ  |  Nyheder  |  Favoritter   atvtoursbulgaria.com
Destinationbg.com | AtvToursBulgaria.com | HuntingToursBulgaria.com | RidingBaseBalkan.com