atvtoursbulgaria.com ATV TOURS BULGARIA - POWER EXPERIENCE ADVENTURE atvtoursbulgaria.com
atvtoursbulgaria.com atvtoursbulgaria.com

BULGARIEN


Areal: 110.910 km2 - 2½ gange Danmark 
Indbyggere: 7,5 mill. (2004)
Hovedstad: Sofia
Sprog: Bulgarsk
Alfabet: Kyrillisk
Religion: Bulgarsk ortodoks (kristne)
Klima: Moderat fastlandsklima med varme somre og kolde vintre. Generelt er vejret lidt køligere i bjergene. 
 
 

 
Nationale helligdage: 3.marts Befrielsen fra Det Tyrkiske Åg (1878); 6.maj Gergiovden; 24.maj Det bulgarske alfabets og litteraturens dag; 6.september Genforeningen; 22.september Uafhængighedsdagen;
Møntfod: Bulgarsk lev(a) (BGN). 1 EUR=1,95 BGN. 1 DKK = 0,25 BGN. Den bulgarske valuta er bundet op til euroen.
  

 
Bjerge
Der er op til mange bjergkæder i Bulgarien. Den længste er Balkanbjergene (bulg. Stara Planina "Det gamle bjerg"), der starter helt i Serbien og med en let krumning ender i Sortehavet ved Kap Emine (Nos Emine). Den deler Bulgarien i to, rejser sig som en skovklædt væg fra syd, mens bakkerne i nord bliver højere og højere. Lige i midten troner Mt. Botev (2376m). Herfra er der frit udsyn til de lavere Sredna Gora bjerge, der gemmer på spændende historier og uberørt natur.
Sortehavet
Den bulgarske riviera byder på kilometerlange sandstrande og alt fra store badebyer til små hyggelige fiskerbyer. Det går rigtig stærkt på de kendte feriesteder Golden Sands og Sunny Beach. Vil du opleve en herlig blanding af lokalt byliv og badeferie er den lille kystby Pomorie nord for Burgas værd at lægge vejen forbi. Helt ude på pynten ligger den gamle bydel med toppede brosten og skyggefulde gårdhaver, der gemmer på spændende og stemningsfyldte restauranter. Byen er kendt for produktionen af den bedste og dyreste bulgarske brandy "Black Sea Gold" og udvinding af salt.

Mad og vin
Det bulgarske køkken er friske salater, en mangfoldighed af krydderier, lækre kødretter, spændende bagværk og årstidens frugter. En rigtigt bulgarsk middag starter med den lækre salat "shopska", hvis hovedingredienser er solmodne tomater, sprøde agurker og løg med masser af revet fetaost henover; hertil serveres en iskold rakiya (brændevin) gerne af vindruer eller blommer. Den kulinariske oplevelse er i gang.
Til det gode måltid hører bulgarsk vin - gerne af bulgarske druer som traminer, gamza, pamid, mavrud eller de mere kendte chardonney, muskat, merlot og cabernet sauvignon. Bulgarien er en af verdens førende vinproducenter.

 Bookmark and Share udskriv  Send
Skip Navigation Links Home » Bulgarien

ATV off road i vilde bjerge gi’r et adrenalin sus. Er du parat til at mærke dit hjerte pumpe igennem og dine næsebor vibrere, så er ATV TOURS BULGARIA parat til at udfordre dig.
   NYHEDSBREV
 
   
   
   Tilmeld
 
Afmeld   

RESERVÉR PLADS HER 

   
 

atvtoursbulgaria.com  Alle rettigheder forbeholdes. © 2009 ATVtoursBulgaria.com Reservation  |  FAQ  |  Nyheder  |  Favoritter   atvtoursbulgaria.com
Destinationbg.com | AtvToursBulgaria.com | HuntingToursBulgaria.com | RidingBaseBalkan.com